BMW CUP RACING

BMW CUP RACING

Tijdens BimmerWorld komen voor het eerst ook een aantal BMW race klasses aan de start.

Een ervan is Ooperon BMW Cup. In 2005 is de ACNN gestart met een race klasse voor BMW E 36 toerwagens. In deze race-klasse zijn de auto's technisch 100% gelijk.
 
Zoals in alle populaire cups die op de Europese circuits gereden worden komt het dus op de rijders aan. De verschillen in vermogen van de race-auto’s mogen maar marginaal zijn hetgeen voor de wedstrijden door officials streng zal worden gekeurd. De belangstelling voor deze race-klasse is door de jaren heen groot. De auto bestaat uit de 'gewone' BMW E36 325i met een standaard motor. De rondetijden die hiermee gereden kunnen worden liggen op het TT Circuit Assen rond de 2.05 min.
 
De cupauto's zijn allen technisch identiek. De rolkooien zijn gelijk, het onderstel, de velgen, de banden enz. De racekit moet worden aangeschaft als set. De set bestaat uit een Wiechers Sport rolkooi, een AST 3voudig verstelbaar onderstel, 16 inch licht metalen wielen, racebanden en alle benodigde veiligheids voorzieningen.  

De andere is de Zilhouette Cup. Close competition, betrouwbaarheid, lage runningkosten en vooral veel plezier is waar deze cup voor opgezet is. Gebouwd met de perfecte balans tussen runningkosten en plezier is Zilhouette dé auto om je eigen grenzen te verleggen. De met de hand geproduceerde auto, met een in eigen huis ontwikkeld chromolybdeen buizenframe inclusief geïntegreerde rolkooi, is FIA en KNAF goedgekeurd. Dit betekent dat de auto geschikt is voor elk circuit in binnen- en buitenland. De voorspelbare wegligging in combinatie met een zeer gunstige PK/Gewichtsverhouding maken het tot dé ultieme rijdersauto.
Met de karaktereigenschappen en afstelmogelijkheden van de Zilhouette, is het de perfecte doorstroom vanuit elke toerwagenklasse. En met de laatste ontwikkelingen voor seizoen 2017 zijn rondetijden van 1:56 op het circuit Assen haalbaar. Over de lage “running cost” zult u zich verbazen.
Een racedag bestaat uit twee keer twintig minuten training en twee keer een endurance-race van één uur. Tijdens de endurance-race is er een verplichte pitstop met eventueel een rijderswissel. Het voordeel van samen rijden is dat de kosten kunnen worden gedeeld. Enorm veel racen op één dag dus.

NAAR DE SITE VAN BMW CUP RACING