BMW Races tijdens Bimmer World: Ooperon Cup

BMW Races tijdens Bimmer World: Ooperon Cup

Tijdens BimmerWorld komen voor het eerst ook een aantal BMW race klasses aan de start. Een ervan is Ooperon BMW Cup. In 2005 is de ACNN gestart met een race klasse voor BMW E 36 toerwagens. In deze race-klasse zijn de auto's technisch 100% gelijk.
 
Zoals in alle populaire cups die op de Europese circuits gereden worden komt het dus op de rijders aan. De verschillen in vermogen van de race-auto’s mogen maar marginaal zijn hetgeen voor de wedstrijden door officials streng zal worden gekeurd. De belangstelling voor deze race-klasse is door de jaren heen groot. De auto bestaat uit de 'gewone' BMW E36 325i met een standaard motor. De rondetijden die hiermee gereden kunnen worden liggen op het TT Circuit Assen rond de 2.05 min.
 
De cupauto's zijn allen technisch identiek. De rolkooien zijn gelijk, het onderstel, de velgen, de banden enz. De racekit moet worden aangeschaft als set. De set bestaat uit een Wiechers Sport rolkooi, een AST 3voudig verstelbaar onderstel, 16 inch licht metalen wielen, racebanden en alle benodigde veiligheids voorzieningen.  

NAAR DE SITE VAN OOPERON BMW CUP